Onnellinen päästä varpaisiin

maanantai 19. tammikuuta 2015

Uusi vuosi, uudet kujeet?


Joskus saatamme kokea, ettei meillä ole mahdollisuuksia samoihin asioihin, kuin toisilla. En suosittele vertailemaan itseäsi toisiin, sillä se on ihan takuuvarma keino saada paskafiilis. Jos vertailla pitää, vertaile ennemmin itseäsi itseesi.

Uskon, että voimme oppia ihan mitä vain haluamme, jos vain oikeasti haluamme, eli olemme siihen motivoituneita. Ja ennenkaikkea olemme valmiita ottamaan askeleita siihen suuntaan, mikä vie kohti tavoitetta.

Jos ihminen haluaa vaikkapa laihtua, mutta huomaa siinä epäonnistuvansa kerta toisensa jälkeen, ei hänellä vielä ole mielestäni riittävää motivaatiota laihtumiseen, vaan joku muu tarve kiipeää laihtumisen tarpeen ylle. Se voi olla vaikka mukavuudenhalukin, vaikka harva sitä haluaa tunnustaa :o). Laihtumisesta puheenollen; mielestäni laihduttaminen on typerää. Voit lukea mielipiteeni täältä.

Jos koemme “taistelevamme” ja epäonnistuvamme jatkuvasti, voi katkeruus hiipiä mieleen. Se hapattaa mielemme. Jokainen tunne, jonka koet, on suora vastine ajatuksesta, ei ympäröivästä maailmasta. Katkeruus ei vie sinua millään tavalla eteenpäin. Heitä siis pois kaikenmaailman katkeruudet! Suosittelen myös lukemaan tämän Iltalehden artikkelin Sinnikäs ihminen selättää vaikeatkin traumat, sillä ei ole kyse siitä, mitä meille on tapahtunut, vaan siitä, miten siihen reagoimme, eikös juu <3

Olen huomannut, että ihminen, joka viettää jatkuvasti aikaansa masentavissa ajatuksissa, kokien, ettei hänellä onnistu mikään, on yleensä keskittynyt ajatuksissaan enemmän asioihin, joita EI halua, kuin niihin, mitä haluaa. Ja oikeesti, meillä kaikilla on niitä kurjia päiviä. Entä sitte? Ei maailma siihen kaadu. Ne kurjat päivätkin kuuluvat elämään. Se, että meillä on ikäviä päiväi välillä, ei ole ongelma. Siitä voi tulla ongelma, jos jäämme niihin kurjiin fiiliksiin kiinni. Voit auttaa itseäsi parhaiten hyväksymällä myös nuo ikävät hetket sellaisina kuin ne ovat. Millaisissa ajatuksissa sinä vietät päiväsi? Miten voit lisätä ilon määrää jokaiseen päivääsi?

Tässä alla on muutamia kysymyksiä, joiden avulla alat pikkuhiljaa nähdä vaihtoehtoja. Samalla ymmärrät, ettei maailma ole mustavalkoinen, jossa on vain joko-tai-vaihtoehtoja, vaan lähes aina asiaan kuin asiaan on useita vaihtoehtoja.
  • Miten teen tämän mahdolliseksi?
  • Miten voin tänään ilahduttaa itseäni ja läheisiäni?
  • Miten saan motivoitua itseni liikkumaan enemmän?
  • Miten saan tämän homman toimimaan? 

Mitäs sitten, jos koet tehneesi kaiken, eikä siltikään tapahdu mitään? Omalla kohdallani mietin tällaisia reilu vuosi sitten syyskuussa 2013, kun laitoin yritystoimintani tauolle. Koin pettymystä siitä, etteivät asiat olleet menneet niinkuin olisin toivonut. Kuitenkin tämän reilun vuosi koitui lahjaksi. Sen aikana olen oppinut paljon itsestäni, jota en välttämättä olisi oppinut ilman tätä pakollista pysähtymistä. Joskus on tarpeen pitää tauko, katsoa kaukaa asioita, jotta näkee lähelle. Nyt, tänään 20.1.2015, uusin eväin, jatkan omaa yritystoimintaani, jännityksellä, sukat jalassa pyörien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti