Onnellinen päästä varpaisiin

lauantai 10. tammikuuta 2015

Ravintovalmennuksessa

Jo muutamia vuosia olen kantanut mukanani epämääräisiä oireita kehossani. Olen vain koettanut “elää” niiden kanssa ja löytää jonkunlaisen tasapainon. Voi hyvät hyssykät, mitä kaikkia kokeiluja mahtuukaan repertuaariini… Mikään niistä ei ole kuitenkaan vienyt oireita pois, mitä olisin toivonut. Vuoden 2014 alusta olen todenteolla koettanut panostaa sen oman toimivan ruokavalion löytymisessä. Erinäiset huolet ja oireet kerryttivät ihan huomaamatta myös arsenaalin ylimääräisiä kiloja kehooni. Ennen ravintovalmennusta painoa tippui hitaalla tahdilla 4 kiloa, mutta tosiaan oireet olivat ja pysyivät.

Löysin oman ravintovalmentajani Aroma-Ki’stä, FLT Ravintovalmentaja Marja Lehtisestä. Ennen käyntiäni täytin huolellisesti esitietolomakkeet, joissa kysyttiin perusteellisesti asioita ruokavaliostani, elämäntavoistani, mahdollisesta stressistä, perimästä, sairaushistoriasta ja mahdollisesta lääkityksestä.

Lomakkeet käytiin vastaanotolla lävitse ja sain mukaani nipun materiaalia, joissa mm. suuri määrä ruokaohjeita, uudet ravitsemussuositukset, eli mitä voin syödä ja mitä ei kannata syödä, sekä lisäravinnesuositukset.

Syyskuussa, hieman ennen Marjalle menoa olin todella täynnä kaikenmaailman kokeilujani ja pettymyksiä niiiiiin paljon, että olin todella motivoitunut pysymään “kurissa” ja noudattamaan Marjan laatimaa ruokavaliota supertarkkaan.

Osa muutoksista oli isoja, kuten hedelmien ja eritoten raakaherkkuihin käytettävien kuivahedelmien poisjääminen, sekä kahvi ja kaikenlaiset maitotuotteet. Tämä nainen ei kyllä pärjää, jos ei saa jollain herkutella ja minulla ne olivat mantelit, pähkinät, stevialla makeutettu raakasuklaa sekä tietenkin oma rakas ;o)

Ensimmäinen viikko mennä hurahti ilman mitään muutosta, mutta jo toisella viikolla alkoi tapahtua. Oireet alkoivat pikkuhiljaa miedontua ja olo oli mitä mainioin. Ja sehän on todella hyvä lisäkannustin pysyä ruodussa, eikös juu.

Nyt olen ollut neljä kuukautta Marja Lehtisen minulle laatimalla ruokavaliolla. Olo on mitä mainioin. Kiloja (tai turvotusta) on tippunut reilu kuusi kiloa pois ensimmäisen kolmen kuukauden aikana, samoin kuin senttejä on huvennut taivaan tuuliin vyötäröltäni. Sormet ovat kaventuneet niin paljon, etten voi pitää enää vihkisormusta. Laihtuminen on mukava juttu, mutta se ei ollut kuitenkaan tavoitteeni, vaan hyvä olo ja siitä olen nyt hirmu kiitollinen Marjalle <3

Vähän aikaa sitten sain luvan juoda jälleen kupillisen kahvia sekä syödä kohtuudella muitakin raakaherkkuja. Me like!

Olen kantanut huolellisesti omia eväitäni paikkaan kuin paikkaan, sillä tämän puhdistavan ruokavalion aikana ei ole asiaa ravintolohin. Tai näin luulin... Kysyin joulun aikaan lempiravintolastani, voisivatko he valmistaa minulle aterian, jossa ei ole minulla kiellossa olevia aineksia. Ja kyllä voivat!!! Raahen Thaimaalaisen Ravintola Chaiyaphumin Saisamorn Gaiann Aho valmisti ihan älyttömän herkullisen aterian minulle. Pääsimme siis lempiravintolaani juhlistamaan sekä toista hääpäiväämme, että kiittämään muutossa meitä auttaneita ihanuuksia.Koen, että lisäravinnepuolella paranemisessani merkittävin rooli on ollut Biomedin valmisteilla, mutta myös Nowfoodsin ja Solgarin valmisteilla. Tykkään hakea vaikuttavat aineet ruuasta, esimerkkinä kalsium itsetehdystä seesammaidosta. Tosin oman version tein vain vedestä ja seesamsiemenistä. Painoni on tippunut todella paljon lyhyessä ajassa. En ole käyttänyt mitään laihdutusvalmisteita, vaan lisäravinteeni ovat olleet vitamiineja, kalaöljyjä sekä sellaisia, jotka nimenomaan poistavat kehosta tulehdusta.

En ole lisännyt liikunnan määrää, vaan se on pysynyt samana kuin ennenkin.

Olen saanut positiivista palautetta ystäviltäni myös ihon kirkastumisesta. Koen, että käynti Marjan vastaanotolla oli tärkeä sijoitus omaan terveyteen, joka maksaa itsensä takaisin hyvinvointina ja olen hyvin iloinen, kun sain apua epämääräisiin oireisiin. Kiitos <3

Minulta on kysytty, että miten jaksan tällä ruokavaliolla, jossa kuitenkin moni asia on pannassa ja miten toimin kyläpaikoissa. Koen, että jos keho on terve, ei ole mitään syytä olla herkuttelematta silloin tällöin. Sen sijaan, kun keho ei ole täysin terve, on minulle suuri kannustin pitää ajatukseni fokusoituna omaan tavoitteeseeni, eli terveeseen ja hyvinvoivaan olemiseen.

Kyläillessäni kerron ystävilleni, että minulle on nyt tärkeää saada kroppa kuntoon ja en halua “nollata” lähtötilannettani.

En tiedä johtuuko maidon, sokerin vai minkä poisjäämisestä, mutta jokaisesta ruokailusta on tullut juhlava hetki, maistan ruoka-aineiden eri vivahteet huomattavasti paremmin kuin aikaisemmin. Makuaisti on terävöitynyt siinä määrin, etten voi enää juoda esimerkiksi Twinigsin vihreää teetä, sillä siinä maistuu joku terävä sivumaku, jota en ole aiemmin huomannut. Olen tykästynyt teemakuihin, mitä löytyy Clipperin, Yogin ja Pukkan valikoimista. Lempparini ylitse muiden on Clipperin lakritsatee.

Elämässäni keskityn ilon lisäämiseen. Tämähän on seikkailua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti