Onnellinen päästä varpaisiin

torstai 21. elokuuta 2014

Raakasuklaa tuoreista mustikoista ja vadelmistaHalusin kokeilla, miltä tuoreista marjoista tehty raakasuklaa maistuu... No.... ihan taivaalliselta se maistuu <3 Tein jälleen reilun satsin perussuklaata, josta sitten kasasin useamman satsin herkkua.


Raakasuklaa:

2 dl kaakaomassaa
½ dl kookosöljyä
3 dl kaakaovoita
1 tl ruususuolaa
½ dl lucumaa
1 dl kaakaojauhetta
2-3 rkl hunajaa
2 rkl macaa
tuoreita marjoja

Raasta kaakaomassa ja -voi. Sulata massa, voi, öljy ja hunaja nestemäiseksi vesihauteessa. Huolehdi, ettei vesi ole kiehuvaa, sillä liian kuuma vesihaude vie ravinteet pois suklaastasi! Lisää sulaan suklaaseen ruususuola, lucuma, kaakaojauhe ja maca. Sekoita hyvin.

Voit toimia kahdella tapaa riippuen siitä, millaisen näköistä suklaastasi haluat. Voit tipautella marjoja muotin pohjalle ja kaataa sulaa suklaata päälle, tai kaataa muottiin ensin suklaa ja sitten vasta ripotella päälle marjat, jotta marjat jäävät hieman näkösälle.


Vinkki: Pese maitopurkki, leikkaa se kahtia. Nido nitojalla suuaukko kiinni. Kaada sulaa suklaata hieman pohjalle ja ripottele marjat päälle. Valmis suklaa on todella vaivaton irrottaa maitopurkista.


Laita suklaasi jääkaappiin jähmettymään. Pidempää säilytystä varten siirrä herkut pakastimeen. Käytin näissä suklaissa tuoreita vadelmia ja mustikoita. Voi miten suloisesti sulaa suuhun….

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti