Onnellinen päästä varpaisiin

perjantai 29. elokuuta 2014

Nopea hernekasvissosekeitto


Satsista saa kolmen litran kattilallisen!

Voi miten suurta iloa pieni nainen voikaan tuntea, kun uudessa - vielä rakenteilla olevassa kodissaan saa ensimmäistä kertaa lämmittää pienen kulhollisen kasviskeittoa puuhellan hellivässä lämmössä, aah <3

Tein kattilallisen nopeasti valmistuvaa hernekasvissosekeittoa, jotta sitä on nopsa lämmäyttää vähäsen sitten raksallakin.

Tarvitset:

5 isoa porkkanaa
250 g hernerouhetta (esim. 1 pussi Milletin hernerouhetta)
½ kesäkurpitsa
kourallinen pinaattia
1 sellerinvarsi
3 valkosipulinkynttä
½ punasipuli
½ parsaa
luomukasvisliemikuutio
merisuolaa
mustapippuria
½ tl kurkumaa
1 tl paprikajauhetta
1 rkl nokkosensiemeniä
vettä

(paahdettuja auringonkukansiemeniä)


Laita hernerouheet kulhoon, kaada kiehuvan kuumaa vettä päälle sen verran, että hernerouheet peittyvät. Anna turvota sillä aikaa, kun valmistelet keiton alulle.

Kuori ja pilko porkkanat, selleri sekä sipulit. Laita 3 l kattilaan vettä sen verran, että peittyvät juuri ja juuri. Anna hautua kannen alla. Heitä sekaan luomukasvisliemikuutio. Kun keitos kiehuu, pilko sekaan parsat ja kesäkurpitsa. Nakkaa sekaan myös turvonnut hernerouhe. Nakkaa viimeisenä sekaan pinaatit ja mausteet. Surauta sauvasekoittimella sileäksi. Tämä keitto on melko miedon makuinen, voisi piristyä vaikka paahdetuista auringonkukansiemenistä.

Nokkosensiemeniä on tosi helppo kerätä ja kuivattaa. Löydät hyvän ohjeen siitä Eilistä paistoa -blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti