Onnellinen päästä varpaisiin

maanantai 18. elokuuta 2014

Mustikka-herukkapiiras (raaka)


Piiras tuoreista marjoista

Pohja:
2 kkp manteleita
7 taatelia (kivetöntä)
1 ½ rkl kookosöljyä
½ tl ruususuolaa

Jauha monitoimikoneella tai blenderillä mantelit jauhoksi. Silppua koneella myös taatelit pieneksi silpuksi. Ripottele ruususuola pinnalle sekä sula kookosöljy. Sekoita kaikki ja taputtele pienehkön vuuan pohjalle. Voit jättää noin ruokalusikallisen päälle ripoteltavaksi.


Täyte:
2 kkp cashewia, jota on liotettu yön yli
½ sitruunan mehu
1 ½ rkl kookosöljyä
1 rkl karppisokeria (erytritoli)
(1 reilu rkl hunajaa, jos käytät happamia marjoja)
1 tl vaniljajauhetta
½ tl ruususuolaa
3 dl marjoja (käytin 1 dl punaviinimarjaa, 1 dl mustikkaa ja 2 dl herukkaa)

Jauha blenderillä cashewit. Tehokkaalla blenderillä saa liotetut cashewit tosi nätiksi sileäksi mössöksi, mutta kyllä sitä vaatimattomimmillakin laitteilla pärjää. Itselläni ei ole vielä supertehokasta blenderiä, vaan hommat hoituvat 70-luvulta peräisin olevalla Moulinexin tehosekoittimella, hieman tuoreemmalla Moulinexin yleiskoneella, sähkövatkaimella ja bamixilla. Laita sekaan marjoja lukuunottamatta kaikki ainekset ja myös vesihauteessa sulatettu kookosöljy. Täyte on mielestäni melko "rahkatorttumainen", jos jättää hunajan pois. Laitoin kuitenkin hunajaa valitsemieni marjojen vuoksi. Sekoita mahdollisimman sileäksi. Sivele täyte pohjan päälle. Voit jättää täytettäkin muutaman ruokalusikallisen sivuun. Nakkaa marjat päälle. Tipauttele loput täytteet ja pohja marjojen päälle. Anna olla jääkaapissa ainakin muutaman tunnin ennen tarjoilua.

Jälkikommentti: olipa raikkaan makea piiras, nam! Vaan pohjasta tuli todella hajoavaa, ehkä olisi pitänyt kuunnella intuitiota ja tehdä nämä pieniin jälkiruokakuppeihin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti