Onnellinen päästä varpaisiin

perjantai 4. heinäkuuta 2014

Hampparit itse tehdyillä kalapihveillä ja bataattiranskiksilla


Aloita ensin kalapihveillä....

Kalapihvit

400 g seitä (msc)
1 muna
½ dl tilliä
1 dl mantelijauhetta
1-2 tl sitruunamehua
1 tl kapriksia
1 tl suolaa
1-2 tl pippuria (itse käytin Santa Marian Seafood & Fish -sekoitusta)
(loraus kauramaitoa)

Nälkä. Mikä ihana tekosyy tehdä kotihamppareita. Valitsethan vastuullisesti pyydettyä MSC-seitä. Jauha kala tehosekoittimessa. Lisää muut ainekset ja sekoita, kunnes ainekset ovat tasaisesti sekaisin. Massan tulee olla muotoiltavan pehmeää. Jos seos on kovaa, lisää loraus kauramaitoa. Paista kookosöljyssä (tai voissa) kauniin ruskeiksi.

Näistä tuli tähän asti ihan parhaat itsetehdyt kalapihvit. Eivät kestäneet kauaa jääkaapissa.




Bataattiranskikset 

Bataattia
Oliiviöljyä
Merisuolaa
(Valkosipulia)

Näihin ransiksiin sain idean Optimal Performancen blogista. Pilko bataatti ranskismaisiksi siivuiksi. Sujauta folion sisälle ranskisia, loraus oliiviöljyä, päälle vielä merisuolaa. Halutessasi voit tehdä valkosipulisia ranskiksia lisäämällä valkosipulisiivuja joukkoon. Nam. Sitten grillin päälle hautumaan. Toki nämä nyytit paistuu myös uunin lämmössä pehmeiksi.

Hampparit

Kalapihvejä
Gluteenittomia sämpylöitä
Majoneesia
Tilliä
Tomaattisiivuja
Suolakurkkusiivuja
Salaattia

Kätevä emäntä tekaisis varmaan itte sämpylänsä aina, mutta tämä emäntä ei tällä kertaa "vihtiny". Samoin en vihtiny tehhä itte majoneesia, vaan käytin kaupan valamista :) Jo kertaalleen mainitusta Optimal Performancen blogista löytyy myös terveellinen majoneesiresepti.

Paahda grillissä tai uunin lämmössä sämpylät. Lado kaikki herkkutäytteet väliin. Nauti bataattiranskisten kera hyvässä seurassa. Kyllä kelepaa! Muiskis <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti