Onnellinen päästä varpaisiin

perjantai 27. kesäkuuta 2014

Suklaata, suklaata, enemmän suklaata


Ihanaa suklaata. Raakasuklaa on todella helppo tehdä ja pian päästä hifistelynkin makuun, jos haluaa. Teen yleensä perussuklaan, jonka jaan sitten muutamaan erään, jotka maustan eri tavoin. Tässä on nyt yhdestä suklaamassasta tehty kolmea eri makua, olkaa hyvät!Perusraakasuklaa

2 dl kaakaomassaa
2 rkl kookosöljyä
2 dl kaakaovoita
1/2 tl merisuolaa
2 rkl hunajaa
4 rkl kaakaojauhetta

Raastoin kaakaomassan ja -voin ennen sulatusta. Sulata ainekset vesihauteessa, ethän kuitenkaan pidä haudetta kiehuvana, sillä raakasuklaan hyödyt säilyvät, jos sulatus tapahtuu alle 40 asteessa. Jos haluat toimia varman päälle, hanki kaupasta mittari. Nosta sula suklaa pois hauteesta. Jos haluat, voit tässä vaiheessa nakella erilaisia superfoodeja suklaan sekaan, esim macaa.


Mantelitäytesuklaa

Perusraakasuklaata
Mantelivoita

Tähän suklaaseen sain idean Wellberriesin blogista. Kaadoin muotin pohjalle sulaa suklaata ja tein kaikkeni, jotten olisi kaatanut tuota sulaa suklaata myös suoraan suuhun. Nam. Päälle kiepsautin hieman mantelivoita. Voit tehdä mantelivoita itsekin, mutta olin hoppuinen ja käytin Punnitse & Säästä -kaupasta ostettua mantelivoita. Päälle vielä loraus suklaata ja pakkaseen odottamaan jähmettymistä. Tästä tuli ihan parasta suklaata ikinä!


Vaniljaraakasuklaa

Perusraakasuklaata
Vaniljaa

Jaoin loppu perusraakasuklaan kahteen osaan. Toiseen sekoitin sekaan teelusikallisen vaniljaa. Tästä tuli hienostuneen makeata, aah.

Lakritsiraakasuklaa

Perusraakasuklaata
Lakritsijuurijauhetta

Kolmannekseen perusraakasuklaaihanuuteen sekoittelin melkosen reilun teelusikallisen lakritsijuurijauhetta, sillä pidän reilusti lakritsisesta mausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti