Onnellinen päästä varpaisiin

perjantai 13. kesäkuuta 2014

Marsipaanisuklaajäätelö

Tein tätä ihanuutta pakkaseen valmiiksi. Sulattelin sitten fyysisesti rankan työpäivän päätteeksi. Ja mikäs sen ihanampaa, kuin pilkkoa tuoreita mansikoita kyytipojaksi.

2 banaania
½ dl mantelimaitoa
½ dl pihlajanlehtiä
2 kourallista liotettuja manteleita
2 rkl raakakaakaojauhetta

Koristeluun:
tuoreita mansikoita
kaakaonibsejä

Blendaa ainekset sileäksi mössöksi ja siirrä rasiassa pakastimeen. Sekoita välillä jäätymisen aikana. Kun tämä ihanuus on lusikoitavan pehmeää, nauti pian. Jos jäätelö jää pakkaseen yön ajaksi, on se kivikovaa, jota sitten pittää vähäsen sulatella ennen herkuttelua. Tummuneet banaanit sisältävät omaa sokeriaan jo siinä määrin, ettei jäätelö mielestäni tarvitse enää muuta makeutusta.

Vinkki: Uhkaavatko banaanit mennä pilalle? Pilko banaanit siivuiksi ja pakasta. Banaanisiivut ovat sellaisenaankin herkullisia ja jos sulattelet niitä hetken, tulee niistä jo sellaisenaan herkkujäätelöä, kun hieman blenderissä surautat tai tee niinkuin minä tässä, eli käytä tummuneita banaaneita raakajäätelön ainesosana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti